THE JUMP

THE JUMP

The Jump

The new “Aarhus School of Architecture” is designed to create a new hybrid layout where a contemporary architectural typology plays with existing old buildings.

The volume seems to “jump” over the old brick warehouse creating an original approach to preservation and organizing exterior and interior functions.

This deformation generates an outdoor path from one side to the other and at the same time creates two different levels in the interior.

At the lower level are placed common facilities, such as workshops, exhibition, shops and a ci­vic kitchen, where students and citizens easily meet each other, while at the upper level are meeting rooms, offices, admi­nistration, staff and storage.

The sloping surface  is used for the most representative and characteristic space: a huge “Urban steps”. This works as a filter between common and private spaces where are located the auditorium for lecturing, the hall for teaching and presenting, the M-lab and the and the workspaces for showing to visitors what students research and how they work.

The warehouse is reformed and used for the residencies of artists, craftmen and temporary visitors. In this way the function of the residen­cies are kept detached from the activities of the school.

The new university preserves the industrial heritage of the area and create a new urban reality for the city.

 

Credits:

Project Architect: Paolo Venturella
Team Design: Cosimo Scotucci
Location: Aarhus
Year: 2016
Type: Competition

JUMP HQ (1) JUMP HQ (2) JUMP HQ (3) JUMP HQ (4) JUMP HQ (5) JUMP HQ (6) JUMP HQ (7) JUMP HQ (8)